• Успешни технологии за подхранване, обл. Разград

  Успешни технологии за подхранване, област Разград:

  Представяме ви 3 успешни технологии на подхранване в с. Равно при КООП „Задруга“, с председател Зюлкяр Хюсеинов: Убеден в решението си да ползва цялостни технологии на хранене, Г-н Хюсеинов вече втора година ползва качествените решения на Тимак Агро.

  На полето с пшеница, предсеитбено е приложена NP фрормулацията Eurocereal в доза 22кг./дка, а през февруари допълнително е извършено азотно подхранване в доза 15 кг/дка. През април на същото поле, като второ азотно подхранване е приложена азотната формулация Sulfammo 25, в доза 20кг/дка. Благодарение на усвоимия фосфор в Eurocereal, както и на бавно усвоимия…

  Повече >

  КООП „Задруга, с. Равно

 • Добри практики при пшеница, Североизточна България

  Добри практики при пшеница в Североизточна България:

  ЗК Дибич, в Шуменско с Председател г-н Иван Борисов от години обработва всеки декар земя с продуктите на Тимак Агро. През есента на 2018 г. пшеницата е засята предсеитбено с Duofertil Top 34 (20 кг/дка) и амониев нитрат (10 кг/дка). Вследствие на неблагоприятните климатични условия – засушаване, поради липса на валежи и снежна покривка, пшеницата пониква едва през месец януари.

  По препоръка на АТК на Тимак за района на Шумен, Ваня Веселинска, за преодоляване на тази критична ситуация в началто на март е приложен кореновият биостимулатор на Тимак Агро – Fertiactyl Trium (200 мл/дка). Идеята е да…

  Повече >

  ЗК Дибич, Шуменско, г-н Иван Борисов, Председател

 • Технология за подхранване на рапица, с. Блъсково

  Качествените продукти на Тимак Агро и експертните препоръки на нашите агрономи – с най-правилния избор на работещи решения за вашите култури, водят до високи качествени и количествени резултати:


  Представяме ви рапицата на Дивес Агро ЕООД с. Блъсково, общ. Провадия, която се отглежда по препоръките на нашата колежка – АТК за региона, Ваня Веселинска.

  Землището от 1000 дка рапица е наторено предсеитбено с NP формулацията Eurocereal MPPA DUO, обогатена със сяра и микроелементи, в доза 25 кг/дка.

  Повече >

  Дивес Агро ЕООД, с. Блъсково, общ. Провадия, 18.10.2018 г.

 • Технологични решения при лавандула – АУ, Пловдив

  В началото на 2018г., Тимак Агро България лансира научен опит върху лавандула сорт „Юбилейна“ в Аграрен Университет Пловдив. Върху обща площ от 3 дка, разделени на 6 парцелки, бяха разиграни различни схеми на торене с коренови и листни биостимулатори на Тимак Агро. На база на получените резултати, се вижда силният ефект който имат биостимулаторите на Тимак както върху добива, така и върху качеството на продукцията и в частност на извлеченото етерично масло.

  Повече за технологията на опитите и постигнатите резултати, чуйте от Гл. Ас. Д-р Николай Минев, при Катедра „Агрохимия и почвознание“ към АУ, Пловдив: 


  Повече >

  Технологични решения при лавандула, АУ - Пловдив

 • ЗК Дибич, общ. Шумен

  ЗК Дибич, община Шумен обработва общо 4600 дка. Всяка година Председателят на кооперацията, г-н Иван Борисов прилага на есенна и пролетна кампания продуктите на Тимак Агро. Постоянството и добрата практика доведоха и през 2018 г. до най-високи производствени резултати.

  Тази година жътвата на 2000 дка пшеница и 300 дка ечемик приключи при среден добив 700 кг/дка. Причината е, че през есента на 2017г. г-н Борисов заложи на Duofertil TOP 34, продукт от гамата TOP-PHOS® – 100% водоразтворим изцяло защитен фосфор, обогатен с патентите MPPA DUO® – осигуряващи защита и мобилност на хранителните елементи и стимулиране на кореновата система. Отчитайки, че качествените торове водят до високи резултати в технологията на есенниците, през новата стопанска…

  Повече >

  ЗК Дибич, с. Дибич, община Шумен