• Технология за подхранване на рапица, с. Блъсково

  Качествените продукти на Тимак Агро и експертните препоръки на нашите агрономи – с най-правилния избор на работещи решения за вашите култури, водят до високи качествени и количествени резултати:


  Представяме ви рапицата на Дивес Агро ЕООД с. Блъсково, общ. Провадия, която се отглежда по препоръките на нашата колежка – АТК за региона, Ваня Веселинска.

  Землището от 1000 дка рапица е наторено предсеитбено с NP формулацията Eurocereal MPPA DUO, обогатена със сяра и микроелементи, в доза 25 кг/дка.

  Повече >

  Дивес Агро ЕООД, с. Блъсково, общ. Провадия, 18.10.2018 г.

 • Технологични решения при лавандула – АУ, Пловдив

  В началото на 2018г., Тимак Агро България лансира научен опит върху лавандула сорт „Юбилейна“ в Аграрен Университет Пловдив. Върху обща площ от 3 дка, разделени на 6 парцелки, бяха разиграни различни схеми на торене с коренови и листни биостимулатори на Тимак Агро. На база на получените резултати, се вижда силният ефект който имат биостимулаторите на Тимак както върху добива, така и върху качеството на продукцията и в частност на извлеченото етерично масло.

  Повече за технологията на опитите и постигнатите резултати, чуйте от Гл. Ас. Д-р Николай Минев, при Катедра „Агрохимия и почвознание“ към АУ, Пловдив: 


  Повече >

  Технологични решения при лавандула, АУ - Пловдив

 • ЗК Дибич, общ. Шумен

  ЗК Дибич, община Шумен обработва общо 4600 дка. Всяка година Председателят на кооперацията, г-н Иван Борисов прилага на есенна и пролетна кампания продуктите на Тимак Агро. Постоянството и добрата практика доведоха и през 2018 г. до най-високи производствени резултати.

  Тази година жътвата на 2000 дка пшеница и 300 дка ечемик приключи при среден добив 700 кг/дка. Причината е, че през есента на 2017г. г-н Борисов заложи на Duofertil TOP 34, продукт от гамата TOP-PHOS® – 100% водоразтворим изцяло защитен фосфор, обогатен с патентите MPPA DUO® – осигуряващи защита и мобилност на хранителните елементи и стимулиране на кореновата система. Отчитайки, че качествените торове водят до високи резултати в технологията на есенниците, през новата стопанска…

  Повече >

  ЗК Дибич, с. Дибич, община Шумен

 • Oтлични резултати с Тимак Агро при царевица, Плевенскo

  Отлични резултати с Тимак Агро при подхранване на царевица, в с Койнаре, Плевенска област:

  Нивите с царевица на земеделския производител Васил Георгиев от Койнаре, радват стопанина си със здравите, все още зелени растения в началото на август и с добре озърнени кочани… По нищо не личи, че сеитбата е била трудна и тези ниви са били ударени два пъти от градушка. За всичко това има обяснение – 100 процента от посевите с царевица и слънчоглед на фермера са подхранени по технологията на Тимак Агро. С какво приложените решения за подхранване Duofertil TOP 38 и Fertiactyl TRIUM са допринесли за…

  Повече >

  ЗП Васил Георгиев, с. Койнаре, Плевенска област

 • Тимак технология за слънчоглед, с. Слатина

  Duofertil 16-5-8 при слънчоглед, Централна Северна България

  В землището на ЗК „Съгласие“, с. Слатина, обл. Ловеч е лансиран новият продукт на Тимак Агро Duofertil 16-5-8, приложен на масови площи със слънчоглед. Тази балансирана NPK формулация, е създадена специално, за да отговори на нуждите на добре запасени с фосфор и калий почви.

  Препоръчаната цялостна технология от експертите на Тимак Агро е направена на база почвен анализ, с цел оптимизиране рентабилността на маслодайните култури. Въпреки трудния старт на пролетниците тази година, слънчогледът на кооперацията изглежда обнадеждаващо – при правилна преценка на нуждата от микроелементи, които да помогнат на растенията да преодолеят стреса, предизвикателствата на климата вече не са препятствие. 

  Първите впечатления…

  Повече >

  ЗК "Съгласие", с. Слатина, обл. Ловеч