хедър-Новини

Инстут по Земеделието, Карнобат и Тимак Агро – съвместен открит ден

testimonial image

Дата: 21.07.2015

Институт по земеделието, гр. Карнобат стана домакин на Открит ден с участието на Тимак Агро България:

На 16.07.2015 г. в гр.Карнобат се проведе съвместен открит ден на фирмите Тимак Агро България, ДюПон Пионер и ДюПон Растителна защита. „Портфолио Фарм“ започна с презентация на полето, чийто домакин беше Институтът по Земеделие, гр.Карнобат. На площи на института бяха заложени редица опити с продукти на участващите фирми. От портфолиото на Тимак Агро България бяха представени продуктите: Timac Start MPPA DUO, приложен при царевица и слънчоглед редово по време на сеитбата в доза от 20 кг/дка; Fertiactyl Starter, приложен при слънчоглед на фаза 2-4 лист в доза от 300 мл/дка и Fertileader Trio, приложен при царевица на фаза 5-6 лист в доза от 300 мл/дка.

Всеки продукт беше презентиран на торени площи, а разликата между подхранени и неподхранени растения, можеше да бъде лесно установена при сравнението с контролите на нетретираните площи.
На проведената по-къснo през деня презентация в залата на института, бяха представени и най-актуалните за предстоящата есенна кампания продукти, предлагани от участващите фирми.

На срещата присъстваха около 80 фермери и представители на кооперации от районите на Бургас, Ямбол, Сливен и Нова Загора.

Събитието протече при засилен интерес от страна на гостите, като бяха зададени актуални въпроси, касаещи отглеждането на културите, характерни за района.