Отлични резултати с технология на ТИМАК АГРО в рапица. в района на Сливен

Отлични резултати с технология на ТИМАК АГРО в рапица. в района на Сливен
Включваме се от землището на град Кермен, област Сливен, където нашия Агроном-търговски консултант Вангел Чилингиров и земеделския производител от района споделят отличните резултати, постигнати с технологията на Тимак Агро на поле с рапица.
На база на извършен почвен анализ и отчитайки почвено-климатичните характеристики за района, колегата ни предписва предсеитбено площно торене с 20 кг/дка SMARTCEREAL_43_DUO (MPPA-DUO) и приложение на по-късен етап на биостимулатор от гамата FERTILEADER, а именно FERTILEADER GOLD в доза 100 мл/дка. Сеитбата на рапицата е извършена в периода 15-20.09.2021 г.

 

Благодарение на доброто снабдяване с хранителни елементи и употребата на ключов биостимулатор през есента, който е богат на аминокиселини и бор, рапицата се развива и презимува успешно през есента, като в средата на март е в перфектно състояние. Посевът е отлично гарниран, отличаващ се с много добре развита коренова система и коренова шийка.

В началото на месец март бе извършено и азотно подхранване. Потенциалът за добър добив вече е заложен, благодарение на отличната препоръка на нашия агроном-търговски консултан за региона.
Предстоят и допълнителни внасяния на наши биостимулатори с цел получаването на висок и качествен добив.