Отличен резултат с FERTIACTYL Trium в Югоизточна България

Отличен резултат с FERTIACTYL Trium в Югоизточна България

ОТНОВО ОТЛИЧЕН РЕЗУЛТАТ С ПРИЛОЖЕНИЕ НА БИОСТИМУЛАТОР НА ТИМАК АГРО В ЮГОИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ:

Прехвърляме ви в района на Бургас, където нашата колежка Ирена Йорданова стриктно наблюдава посевите на своите клиенти, дори и през месеците януари и февруари. В резултат на късното поникване и неблагоприятните условия през есента, част от пшеничните посеви в района изостават в своето развитие. Такъв е и случаят с нашия клиент. На това поле не е извършено предсеитбено торене с N/NP/NPK продукти.

В началото на януари (снимка 1: 10.01.2023 г.) пшеницата е слаба и тепърва ще започва да брати и да се развива, благодарение на необичайно високите дневни температури, които са типични за този период на годината за района на Югоизточна България през последните години. Именно, съобразявайки се с моментното състояние на посева и агрометереологичната прогноза за следващите дни и месеци, нашият Агроном-търговски консултант Ирена Йорданова препоръчва употребата на коренов биостимулатор FERTIACTYL Trium в доза 150 мл/дка (дата на приложение – 21.01.2023 г.).

Целта е максимално ускоряване на развитието, формирането на по-мощна и здрава коренова система и стимулиране на братенето. И резултатът е моментален. Още на 01.02.2023 г. (снимка 2), няколко дни след приложението на продукта, пшеницата е в много добро състояние с отлично развиваща се коренова и надземна част. Към вчерашна дата културата (16.02.2023 г.: снимка 3) се намира в перфектно състояние, с между 3-4 братя на растение и отлично развита коренова система, готова да продължи своето интензивно развитие и да даде висок добив, въпреки липсата на предсеитбено торене.

Препоръката на нашата колежка Ирена Йорданова е редовно да се наблюдават посевите и да се търси мнението на професионалистите в храненето на растенията, за да се избере подходящия биостимулатор и момент на приложение за постигането на максимален резултат.

Снимка 1: Състояние на пшеницата в началото на годината (10.01.2023 г.)

Снимка 2: Състояние на пшеницата 10 дни след приложението на продукта (01.02.2023 г.)

Снимка 3: Моментно състояние на пшеницата – отлично развита коренова система и формиране на 3-4 братя. (16.02.2023 г.)