Експертите за нас, Институт по Земеделие

Експертите за нас, Институт по Земеделие

Под надслов „Фосфорната революция в действие“, Тимак Агро лансира демо полетата и платформите за доказване ефекта от иновационната формулация Top-Phos®.

На 06.06.2017г., в Института по земеделие в Карнобат се проведе открит ден за земеделските производители, под надслов „Иновации в земеделието“. Десетки фермери посетиха семинара, както и провеждащото се изложение на територията на Института. Тимак Агро България, представи иновацията Top-Phos®, както и пакетните предложения на Тимак Агро за есенна кампания 2017.

Бяха представени заложените съвместни опити на землището на Института, с иновационната гама Top-Phos® за основно подхранване на пшеница и ечемик. Цялостната Тимак технология е в комбинация с биостимулатори от гамата на Тимак Агро със системно действие за преодоляване на стресовия ефект и подобряване метаболизма на растенията. 

Проф. д-р Дарина Вълчева за Открития ден на Института по земеделие в Карнобат и резултатите от приложението на продуктите на Тимак Агро в опитните парцели. Посевите от пшеница и ечемик са издържали на тежката зима и се развиват прекрасно благодарение на Top-Phos® и другите торове и биостимулатори на Тимак Агро.