Отлични резултати с Top-Phos в Трънско

Фосфорната революция в действие – Западна България:

При ЗП Станислав Николов, е заложено опитно поле с иновативната технология Top-Phos®. Киселите и бедни почви, характерни за района, се нуждаят от специални грижи, а торовете от гамата са осигурили силен старт на рапицата на есен. В търсене на адаптивни решения, които да работят при тези условия, е приложен Duofertil Top 34 като предсеитбено торене.

По време на жътвата на рапицата, на същото поле са отчетени резултати с оптимизация от 150 кг/дка плюс в добива, което определено доказва рентабилността на формулацията Top-Phos®.

Пшеницата на земеделеца от Трън също е в перфектно състояние. И тук с успех са приложени продукти от гамата Top-Phos®. Почвите отново са доста вкиселени – pH-то им варира между 4 и 4,5 и това отново постави предизвикателство пред Тимак технолгията. В случая е използван предсеитбено Eurofertil Top 45.

Първите впечатления не закъсняват – още през есента се наблюдава добро вкореняване, залагане на равностойни братя. На по-късен етап, напролет се наблюдава един много добре изравнен посев, с голям напълнен клас. Това е сериозна заявка за високи добиви и отлично качество на културата.

Повече за резултатите от иновативната технология TopPhos, можете да научите от официалния YouTube канал на Тимак Агро България (Timac Agro Bulgaria), както и на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/timacagrobg/