Отлични резултати в биоземеделието

Отлични резултати в биоземеделието с Тимак Агро:

Фирма „Флора РД – Велинов и Попов“, с управител Дони Велинов, стопанисва 16 000 дка в землището на Нови Искър. Вече няколко години, г-н Велинов отглежда биологична пшеница, съобразно строгите изисквания за биологично производство. Изборът на тази пазарна ниша не е случаен – на база постигнатите добри резултати, с правилната посевна норма и технология на торене, Г-н Велинов може да разчита на успешна стопанска година. Приложената цялостна технология за подхранване включва сертифицирани продукти на Тимак Агро за биоземеделие: основно подхранване с EURONATURE® P 26 и внесените напролет биостимулатори от гамата Fertileader®Rame и Gold.

На полето на „Флора РД“, част от стажантите от лятната програма на Тимак Агро имаха възможност да се запознаят отблизо с особеностите на биоземеделието и с действието на сертифицираните биопродукти на компанията.

За поредна година, Тимак Агро България организира лятна стажантска програма, която цели да въведе бъдещите агрономи в практическата работа на полето. С подкрепата на колегите от екипа на Тимак, студентите имат възможност да се изградят като бъдещи специалисти. Вижте какво споделя младият ни колега Ивайло Миланов, за стажантската програма на Тимак Агро:

Повече подробности за приложената технология*, вижте във видео интервюто с Дони Велинов и АТК на Тимак Агро – Красимир Тонев.

ВАЖНО: на землището на фирма „Флора РД“ са извършени подхранвания с Тимак технология върху конвенционална и биопшеница. В този смисъл, при подхранването с азот, стриктно са спазени разрешените норми за биопродукция!