Отлични добиви в картофопроизводството #2

Отлични добиви в картофопроизводството #2

Представяме ви още един доволен клиент на Тимак Агро България:

#ТимакАгро, #Timac42, #картофи, #отлични добиви

Фирма „ИМАР – ЖЕКОВИ“ ООД отглеждат 200 дка немски сортове картофи в землището на с. Пчелник, общ.  Долни чифлик, обл. Варна.

През 2019 г. те се довериха на препоръката на Ваня Веселинска, АТК на Тимак Агро  за региона и приложиха Timac 42 за своите насаждения от картофи.

Отличната реколта ги мотивира и през 2020 г. отново да заложат на тази формулация.

Предимствата на Тимак технологията изиграха ключова роля за добива от картофи на фирма ИВМАР – ЖЕКОВИ ООД за 2020 г


 

Timac 42 е NPK формулация, обезпечаваща растенията с необходимите хранителни елементи за тяхното развитие и е особено подходяща за калиеволюбиви култури.

Патентованият комплекс MPPA-DUO подпомага разтворимостта и усвоимостта на фосфора дори при кисели и алкални почви. Патентованите формули, съдържащи се в гранулата спомагат за:

  • МРРА: защитава елементите на тора при алкални и кисели почви и способства за по-добро усвояване на хранителните елементи от почвата.
  • DUO: стимулира кореновото развитие.

Високите стойности рН на почвата 7,8-7,9, крайно неблагоприятни за отглеждане на картофи, не попречиха на насажденията да се развият отлично до края на месец юни. В началото на месец юли, проливен дъжд от порядъка на 100 л/ кв.м. заля посева. След наводнението, последваха непосилни горещини и суховеи с ефекта на сешоар. Растенията са стресирани, губят голяма част от листната си маса, което рефлектира върху изхранването на клубените.

Въпреки неблагоприятните климатични условия и тази година средния добив на стопанството е 4200 кг/дка.

ИВМАР – ЖЕКОВИ ООД са доволни, защото помнят годините когато не са работили с продукти на Тимак Агро България и добивите им са бяха наполовина. Категорични са, че и през 2021 г.  ще наторят картофените насаждения с Timac 42.