ТОП ПРЕПОРЪКА: Успешна технология при суша в царевица

ТОП ПРЕПОРЪКА: Успешна технология при суша в царевица

Отново се включваме от Върбица, където стопаните от фирма Трансфорес – 74 ЕООД, очакват добиви над 750 кг/дка от царевица.
#Успешна_технология_при_суша #царевица #ASTELIS
Благодарение на цялостната технология на Тимак Агро и адекватната и точна препоръка на нашата колежка @Ваня Веселинска, културата на това поле успешно се развива и преодолява периодите на суша, характерни за региона.
Експертният съвет на колежката Агроном-търговски консултант, е при тенденция на засушаване да не се набляга прекомерно на азота. Според нея по-удачно е при такива условия да се насочим към фосфора и развитието на кореновата система и да дадем тласък на растенията в последващите етапи на развитие. Другото скрито оръжие в арсенала на Тимак Агро и успешно приложено от Ваня Веселинска на терен, е биостимулаторът от ново поколение #ASTELIS_1.
Неговата роля е ключова за по-доброто развитие на културата, което се вижда и от снимките – само 2 седмици след третирането царевицата рязко се изстрелва и вече е преодоляла стреса от засушаването.

Към началото на август културата е с добре озърнени и налети кочани с потенциал за рекорден добив за региона.


Конкретната технология, която Тимак Агро приложи на това поле включва:

  • Предсеитбено е приложена NP формулацията Eurocereal MPPA DUO, в доза 15 кг/дка площно;
  • По време на сеитба, е извършено торене с NPK продукт Duofertil 11-10-16 MPPA-DUO, в доза 20 кг/дка в реда;
  • На окопаване е извършено азотно подхранване с азотен тор, в доза 12-15 кг/дка;
  • Във фаза 4-5 лист, за да се помогне на кутурата да предолее стреса и да се стимулира растежа е добавен биостимулатор ASTELIS 1, в доза 300 мл/дка.