Жътва на пшеница в Старозагорско

Представяме ви жътва на пшеница сорт Авеню в Старозагорско.

  • Дата на сеитба: 20.10.2019г.
  • Основно NP подхранване: предсеитбено, 20 кг/дка
  • Азотно подхранване: двукратно, 25 кг/дка.

Посевът е с добър потенциал, но изключително сухата зима, ненавременните пролетни дъждове и последвалото ги силно засушаване, накараха земеделеца да търси вариант за запазване на доброто му физиологично състояние.

Експертите на Тимак Агро препоръчаха биостимулатор Fertileader Vital, в доза 300 мл/дка и фаза флагов лист. Приложението на този листен биостимулатор със системно действие, цели да запази максимално дълго зелен флаговия лист на растенията и да ги предпази от преждевременно завършване на вегетацията (решаващ фактор за крайния резултат).


Благодарение на силно изразения си антистресов ефект, тази течна NPK формулация, помогна на растенията да продължат да се хранят и да понесат стреса от засушаване, въпреки настъпилата екстремна суша.

В резултат, се наблюдава максимално дълго запазване на зелен флагов лист, в сравнение със съседните блокове, които не са третирани с Fertileader Vital. За сравнение, на съседните блокове културата е прескочила преждевременно фаза флагов лист (рано подсъхване), което попречи на нормалното изхранване на зърното в класа.

Третирането с Fertileader Vital, във фаза флагов лист е отлично решение, което се отблагодари с добив от 660 кг/дка и много добри показатели на хлебна пшеница.

 

Възползвайте се от пакетните предложения на Тимак Агро до края на септември и спечелете бонус течни биостимулатори!
За повече информация, обърнете се към представител на Тимак Агро за вашия регион: www.timacagrobg.com/contacts