Семинар Есенна Кампания 2018, Южна България

Семинар Есенна Кампания 2018, Южна България
На 11 юли в Института по Земеделие, гр. Карнобат, Тимак Агро проведе специализиран семинар за есенни култури. На събитието, освен любезните домакини от института, присъстваха и лектори от фирма „Пионер Семена“.

Акцентът на семинара беше върху рапицата – технологии на подхранване, увеличаване на добива, качествено производство, добри практики и др.
Присъстващите земеделски производители от региона, имаха възможност да се запознаят с редица реални примери, приложени в полетата на Южна България, както и с новите продукти за есенна кампания на двете компании.
За трета поредна година, Тимак Агро представи патентования комплекс на Група Рулие – Top-Phos, неговото действие за запазване и защита на фосфора, както и отличните резултати от приложението на торовете, съдържащи иновативната формулация. Благодарение на съвместното проучване между Института по земеделие в Карнобат и Тимак Агро България, осъществено през последната стопанска година, бе даден точен отговор какво да очакват земеделците от иновационната формула Top-Phos, на местна почва. Заложените опити доказаха на практика ползата от приложението на Top-Phos: действието му не се ограничава само в постигането на по-високи и по-качествени добиви, но има и системно действие върху културите, с по-добър ефект върху самото покълване и поникване на посевите. Не на последно място, беше изтъкнато и последействието на патента Top-Phos, като фактор за увеличаване на рентабилността.