Тимак Агро на националната среща на БАМ, 2017

Тимак Агро на националната среща на БАМ, 2017

На 14 и 15 ноември, се състоя национална среща-форум на Българската Асоциация на Малинарите, на която Тимак представи пред производителите на ягодоплодни от цялата страна доказани и нови решения за подхранване.

Събитието се проведе в „Рачев Хотел Резиденс“, с. Арбанаси, Велико Търново. По време на двудневния форум бяха дискутирани теми, свързани с нарастващото търсене на храни от ягодоплодни култури в европейски и световен мащаб, както и проблеми, произхождащи от глобалните климатични промени.
Форумът беше открит от Председателя на Асоциацията Божидар Петков, а Министърът на земеделието, храните и горите – г-н Порожанов, отправи приветствие към присъстващите.

Под заглавие „Технологични решения за ягодоплодни култури и биоземеделие“, Продуктовият Мениджър на Тимак Агро – Милен Дребов, представи новите и доказани решения за подхранване на компанията.

Г-н Петков, обърна внимание на присъстващите, че продуктите на Тимак Агро работят изключително ефективно в стресови за културите фази и коригират пропуски в развитието им.

Г-н Дребов подчерта, че основната цел на Тимак е да бъде в помощ на земеделските производители на ягодоплодни култури, в контекста на непрекъснато променящи се и непредвидими климатични условия. Експертите на Тимак Агро са винаги на разположение за агро-консултации, като се стремят да дават ефективни и работещи решения, съобразени с нуждите на културите и за запазване и повишаване на почвеното плодородие.