Fertiactyl Trium: Решение за успешно презимуване

НОВО от Тимак Агро: Fertiactyl® Trium – Действие право в целта! 

В отговор на належащите нужди на земеделците, Тимак Агро лансира нов биостимулатор за кореново приложение Fertiactyl® Trium. Продуктът има специфично действие върху зърнено-житни култури, като ги предпазва от директно измръзване през зимата или повреди, причинени от силни и студени ветрове. Успешно се справя и с проблеми като изкъсване на млади небратили растения, извличане на посеви и изтегляне на растенията, вследствие на неблагоприятни климатични условия.

С Fertiactyl® Trium земеделците могат да разчитат на по-добро усвояване на хранителните елементи. Благодарение на патентования комплекс Fertiactyl®, новото решение на Тимак Агро подпомага нормалното вкореняване и развитие на кореновата система, както и успешното есенно братене на растенията. Директните ефекти от системното действие на кореновия биостимулатор са:

  • ускоряване метаболизма на растенията и синтеза на ензими;
  • повишаване на студоустойчивостта;
  • скъсяване на времето за завършване на нормалните за есента физиологични процеси;
  • намаляване на последиците от т.нар „снежно изтощаване“.

Благодарение на специфичния си хранителен състав, това ново попълнение в гамата Fertiactyl®, има допълнително стимулиращо и подсилващо действие:

  • Азотното съдържание подпомага растежа и синтеза на протеини.
  • Фосфорът стимулира кореновото развитие, образуването на генеративни органи, едновременното изкласяване и узряване, както и качеството на продукцията.
  • Съдържанието на калий подобрява устойчивостта на ниски температури, резистентността срещу гъбни болести и предпазва растенията от полягане.
  • Цинкът спомага за нормален растеж и успешната репродукция, повишава синтеза на ауксини и устойчивостта на инфекции от определени патогени и неприятели.
  • Съдържанието на манган стимулира растежа, фотосинтезата и преобразуването на азота в растението.

Препоръчително приложение на биостимулатора при житни култури: във фази 3-ти лист и братене*.

За производителите на рапица, Тимак Агро препоръчва утвърдилия се вече Fertiactyl® Starter – коренов биостимулатор със системно действие, за преодоляване на стреса и мощна коренова стимулация.

–––––-
*За повече информация относно приложението и дозировката, моля обърнете се към агроном-търговските консултанти на фирма „Тимак Агро България“ за Вашия регион.