Международно изложение АГРА 2017

В седмицата 22-26 февруари, се проведе 26-тото издание на изложение АГРА.

Международната селскостопанска изложба АГРА е най-голямата платформа на агробизнеса в Югоизточна Европа, която се провежда под егидата на Министерство на Земеделието и Храните на Република България. Събитието е притегателен център за изява на водещи компании, научни институти, фермери и специалисти от страната и чужбина.

Този мегафорум за агробизнес, храни, вино и туризъм е единствен по рода си на Балканите и включва 7 паралелни изложби. Форматът представя новостите в селското стопанство, хранителната и винената индустрия, винения и кулинарния туризъм и привлича все повече посетители и специалисти.


Паралелно с АГРА 2017 се проведе и Специализираната изложба за биологично растениевъдство и животновъдство БИО АГРА и Международната изложба за лозарство и винарство ВИНАРИЯ.

За поредна година се проведе и Конкурс за иновации в областта на селското стопанство.

Според публикуваните данни*, събитието е посетено от над 40 000 гости, представените компании са 441 от 23 държави, а медийното отразяване е с обхват над 170 публикации. (*данните са за 2016г.)

Основни представени браншове на изложението растениевъдство и техника за растениевъдството, сортови семена, посадъчен материал, препарати за растителна защита, торове, животновъдство и съоръжения за животновъдството, разработки и научна дейност и други съпътстващи услуги от сектора.

Тимак Агро беше представена с щанд в Палата 13, на който беше промотирана иновацията на Група Рулие във фосфорното подхранване – новата формулация Топ-Фос. Бяха осъществени редица ползотворни контакти с нови и съществуващи партньори, които затвърдиха позицията на Тимак като лидер в подхранването на растенията.

По време на изложението беше лансирана томбола с награди, победителите от която бяха изтеглени на 27.02.2017г. Голямата награда, СПА уикенд във Велинград, беше спечелена от Гергана Цекова от Стара Загора. Бяха раздадени и утешителни награди под формата на парични ваучери, часовници и други.