Лансиране на ТОП-ФОС в България

В края на месец юни  Тимак Агро България проведе два работни семинара, за да представи на българските земеделци ТОП ФОС – абсолютно нов вид фосфор, запазен и без загуби и 100% достъпен и усвояем за растението. Oткритието е на професор Гарсия Мина, над което той работи вече близо 10 години, в сътрудничество с най-престижите университети и професори по агрономия и научните среди в Европа, САЩ и Южна Америка.

Значението на фосфора за земеделските култури и защо Топ-Фос на Група Рулие е революционно откритие:

Фосфорът е жизненоважен елемент за развитието на растенията. Той е част от всички метаболитни процеси, които изискват значително количество енергия, като растеж на корена и формиране на репродуктивните органи.

Преди появата на минералните торове, фосфорът е бил набавян чрез оборска тор, смесена или не със слама… и така до далечната 1839-та година, когато Юстус фон Либих открива форма на фосфора, която лесно се абсорбира и води до значително увеличение на добивите. Процесът започва да се индустриализира, за да се появят първите минерални торове. През следващите 150 години фосфорът като суров материал не претърпява никакви промени и развитие в посока нови открития.

През 2010-та година, учените от Група Рулие създават Топ-Фос – съвършено нова молекула и революционна иновация с приложение в земеделието. Разработван повече от 6 години, изключителността на Топ Фос се състои в това, че решава един голям проблем за земеделските площи, а именно – отмиването и блокирането на обикновения фосфор в почвата, чрез образуването на различни неводоразтворими връзки. 

Топ Фос е единственият по рода си защитен фосфор, който е достъпен по-дълго за растенията. Не се отмива и не се блокира в почвата и носи големи количествени и качествени ползи на земеделците, които са го избрали.

Топ Фос носи със себе си промяната, от която всички имаме нужда – заедно да извървим пътя към новото, без почти никакъв риск, но с поглед към значително по-добри качествени и количествени резултати.

Хосе Мария Гарсия Мина
Откривателят на Топ Фос – Хосе Мария Гарсия Мина
Мариус Марика
Мариус Марика, Маркетинг Мениджър Тимак Агро Румъния
Г-жа Емилия Гигова и проф. Гарсия Мина
Г-жа Емилия Гигова, Изпълнителен Директор на Тимак Агро България ЕАД и проф. Гарсия Мина

Гости-лектори на двете събития бяха: откривателят на Топ Фос -Хосе Мария Гарсия Мина, учен и изследовател, който сподели детайлите, историята и огромната, дългогодишна работа, която стои зад тази революционна иновация; Никола Жине – Специалист по хранене на растенията и Маркетинг Мениджър за Източна Европа към Група Рулие. Той разясни значението на фосфора за растенията и конкретно, как Топ Фос помага те да достигнат максималния си потенциал, подсигурявайки едновременно по-високи и по-качествени добиви. Бяха показани много практически резултати от полето, за които говориха колеги от Унгария, Словакия, Чехия и Румъния. Те представиха своя опит и безспорните си резултати при използване на Топ Фос и продуктите на Тимак. И двете събития завършиха с представянето на обновената с Топ Фос гама продукти на Тимак Агро България за есенна кампания 2016г.

Тимак Агро винаги е  близко до своите клиенти, разбира и анализира нуждите и предлага иновативни, оригинални и рационални решения. Именно това отличава френската торова фирма от останалите на пазара – единствено Тимак Агро предлага патентовани продукти, разработвани в продължение на години от специалисти в земеделието, в координация с различни авторитети и университети.

Топ Фос се появява в България точно на време: в година, когато единствено интелигентният подход би могъл да помогне да се постигнат по-високи и по-качествени добиви.

TIMAC PRAVEC
Работен семинар Топ Фос, Риу Правец, 23.06.2016