Решения за торене на пролетни култури 2021

Решения за торене на пролетни култури 2021

Основни фактори, които въздействат върху добива на пролетниците:

Подсигуряването на храненето през цялата вегетация и стимулирането на интензивно и хомогенно поникване за оптимален брой растения на кв. метър, е основната предпоставка за добра реколта.
Следващите фактори са развитие на кореновата система, чрез която културата да се изхранва по време на вегетация, стимулиране на фотосинтезата и създаване на благоприятни условия за цъфтеж и по-добро опрашване и оплождане.

Основни стъпки към успеха:

  • Първото и основно правило е добрата обработка на почвата, избор на добър и качествен хибрид и подходяща и ефективна растителна защита.
  • Добро основно подхранване, площно, или по време на сеитба. И двата начина имат своите плюсове, решението зависи от времевата рамка и местните климатични условия.

Тимак Агро препоръчва:

Подходящи продукти за предсеитбено торене на пролетници от портфолиотo на Тимак Агро са Eurocereal, Timac 42, Timac Start, Kalii Sprint и гамата TOP-PHOS®. Хранителните елементи, съдържащи се в тези балансирани NP и NPK формулации са изцяло защитени и могат да се прилагат при всякакви почвени типове.

Повече за подхранване на пролетни култури, вижте в брошурата в дясно –>