Експертите съветват, бр.2, април 2019

Експертите съветват, бр.2, април 2019

ПОДХРАНВАНЕ НА ПРОЛЕТНИ КУЛТУРИ ПРЕЗ ПРОЛЕТТА: БИОСТИМУЛАТОРИ

Съществена роля за развитието на пролетните култури, за регулирането на кореновата система и поддържането на фото-синтетичната активност имат листните и коренови биостимулатори:

Гамата коренови биостимулатори Fertiactyl има ясно изразен анти-стресов ефект и подпомагат процесите на развитие на кореновата система, Употребата на решенията Fertiactyl дават тласък на растежа, подпомага дружното развитие на културата и кореновата система, за да може растението да преодолее шарената влага и да достигне влагата в по-дълбоките части на почвения слой. Подходящи възможности за прилагане при пролетници са Fertiactyl Trium и Fertiactyl Starter.

Листните биостимулатори от гамата Fertilеаder се отличават с изразен антистресов ефект и имат системно действие. Гамата обединява широк набор от продукти, съобразени с нуждите на културите в конкретната фаза на развитие. Приложението на листните биостимулатори от гамата Fertilеаder се препоръчва на етап бутонизация при слънчогледа – преди бутон и цъфтеж, а при царевицата – преди изметляване.

Вижте повече в месечната ни рубрика на Nivabg.com, или разгледайте бюлетина в дясно .