Експертите съветват, бр.5, юли 2019

ПОДГОТОВКА ЗА ЕСЕНИЦИТЕ: РАПИЦА

Подходящи решения за торене на рапица са продуктите от гамата TOP-PHOS® на Тимак Агро – революционна технология във фосфорното подхранване, в която фосфорът е изцяло защитен и незабавно достъпен за растенията:

  • Duofertil® TOP 38 е NP решение за широк диапазон почвена киселинност: благодарение на патентите TOP-PHOS® и MPPA-DUO®, осигурява защита и мобилност на хранителните елементи и стимулира развитието на кореновата система. В допълнение към патента MPPADUO®, съдържа уникално съчетание от основни макроелементи (Mg, S) и микроелементи (B, Zn);
  • Duofertil® TOP 34 е NPK решение, съдържащо патентите TOP-PHOS®, MPPA® и DUO® е специално разработен за добър старт на културите. Подходящ за почви с добра/висока запасеност с хранителни елементи (P,K) и оптимално pН (типични черноземи, богати и плодородни почви).
  • и NP решението за кисели почви Eurofertil® TOP 45 – за бърз старт и оптимално вкореняване: Продуктът съдържа патентите (TOP-PHOS®, N-PRO®), съчетанието между които спомага за ефективното усвояване и трансформация на азота в растенията. Високата ефективност на усвояване на хранителните елементи води до гарантирано обезпечаване на нуждите на културите през цялата вегетация.

Повече информация, както и реални примери за работещи и ефективни практики, можете да прочетете в съвместната ни месечна рубрика с Nivabg.com или да рагледате бюлетина в дясно

Приятно четене!