Експертите съветват, бр.25, март 2021

Експертите съветват, бр.25, март 2021

Приложение на листни и коренови биостимулатори при есенници:

Необходимостта и ефектът от листното приложение на хранителните елементи, изцяло зависи от тяхната достъпност в почвата. Затова при проблемни почви и неблагоприятни климатични условия, то е задължително.

Тимак Агро България – експерти и иноватори в листното торене:

Вече 4 години, Тимак Агро си сътрудничи с АУ Пловдив в изпитването на различни продукти – гранулати, течни биостимулатори. Акцент в съвместната ни дейност са листните и коренови биостимулатори, приложени при пшеница, слънчоглед, царевица и лавандула. По този начин, продуктите на Тимак Агро се изпитват двукратно – веднъж в научно-изследователските комплекси на Група Рулие и втори път на локално ниво, за да се потвърди ефективността и изследва спецификата от приложението при различните култури.

Биостимулаторите на Тимак Агро не са обикновени листни торове – представляват микс от макро- и микроелементи и съдържат в себе си и редица биологично активни субстанции. Благодарение на добавените патенти, те стимулират физиологичните процеси и кореновата система на растенията – за едно по-ефективно и целесъобразно постъпване на хранителните вещества.

Двете гами листни и коренови биостимулатори на Тимак Агро Fertiactyl и Fertileader, са предназначени да подобрят фитосанитарния статус на културите и да ги направят по-устойчиви на външни неблагоприятни климатични условия и фитопатогени. Комбинацията от активни съставки – фитохормони, хуминови и фулвинови киселини, аминокиселини, макро- и микроелементи, ги прави и икономически по-изгодни.

Повече за ползите и ефективността от приложението на биостимулатори при есенници, можете да прочетете в съвместната ни рубрика с Nivabg.com или разгледайте месечния ни бюлетин в дясно