Експертите съветват, бр.22, декември 2020

Експертите съветват, бр.22, декември 2020

Отлични добиви в картофопроизводство-то с Тимак Агро:

През есента, прибирането на картофите е най-важната грижа на стопаните.

Картофите са интензивна култура, т.е. за да се получават по-високи добиви, трябва да се спазват някои основни изисквания.

Едно от тях е балансирано торене, като за целта е желателно да се направи почвен анализ.

Най-много хранителни вещества са нужни на картофите през периода на интензивно нарастване на надземната маса и при клубенообразуването:


  • Азотът оказва силно въздействие върху растежа на растенията; той стимулира развитието на стъблата и листата на картофите и така увеличава производствения потенциал на реколтата.
  • Фосфорът спомага за своевременното развитие на посевите и увеличава броя клубени на растение, което означава по-високи добиви.
  • Картофите се нуждаят от сравнително голямо количество калий.
  • Микроелементите като магнезий, цинк, сяра, бор и др., спомагат за оптималното хранене на картофите през целия вегетационен цикъл.

Тимак Агро препоръчва NPK формулацията TIMAC 42, която обезпечава растенията с необходимите хранителни елементи за развитие и е особено подходяща за калиеволюбиви култури.

За повече информация, относно приложената технология на Тимак Агро, вижте съвместната месечна рубрика с Nivabg.com или разгледайте бюлетина в дясно 

Приятно четене!