Експертите съветват, бр.24, февруари 2021

Експертите съветват, бр.24, февруари 2021

Иновативни решения с TOP-PHOS® при пролетни култури:

Подсигуряването на усвоим фосфор с дълготрайно действие се явява важен фактор за висок добив при пролетните култури. Благодарение на изцяло новата фосфорна суровина TOP-PHOS® – откритие на Група Рулие, Тимак Агро България може да гарантира наличието на този ключов елемент за пролетните култури през целия период от развитието им.
Фосфорът има ключова роля в стимулирането на растежа и фотосинтезата. Наличието му от началото до края на развитието на кореновата система и в последствие, натрупването му в репродуктивните органи на пролетниците, спомага за оптималното развитие, високи добиви и качествена продукция. В допълнение, фосфорът е тази енергийната единица, която стимулира и усвояването на азота по време на вегетацията.

Вече пета поредна година, Тимак Агро България жъне успехите от приложението на българския пазар на патентованата фосфорна формулация TOP-PHOS®.

  • TOP-PHOS® е иновативно решение – патентована формула, която предпазва фосфора за дълъг период от време, за да осигури цялата вегетация на културите.
  • Патентът TOP-PHOS® подпомага развитието на кореновата система и стимулира развитието на почвената микрофлора, така че в действителност да се създадат благоприятни условия за развитие на заложения в културите потенциал.

Подходящи продукти за предсеитбено торене при пролетници от гамата TOP-PHOS® на Тимак Агро са Duofertil TOP 38, Duofertil TOP 34 и Eurofertil TOP 45. Повече за тези решения, осигуряващи защита на фосфора в почвите, можете да прочетете в месечната рубрика на Nivabg.com или вижте в бюлетина в дясно