Експертите съветват, бр.21, ноември 2020

Експертите съветват, бр.21, ноември 2020

Подготовка за основно подхранване при рапица – част 2:

В миналия брой на рубриката ви разказахме за приложението на иновативни технологии за обработка и торене на рапица на землището на фирма „ЕТ Гален“ в с. Върбово, общ. Харманли. Изтъкнахме предимствата на технологията за обработка на почвата Strip-Till, при която времето и разходите се намаляват в пъти. Благодарение на тази технология, растенията получават всички хранителни вещества, жизнено необходими в периода на активен растеж и подадени в точния момент и на правилна дълбочина.

Посочихме допълнителните предимства за земеделските производители от използването на качествени и предпазени от блокажи торове на Тимак Агро, както и тяхното правилно разпределение в дълбочина. Пример за премислена и адаптирана към конкретните почвено-климатични условия технология за подхранване, която въпреки неблагоприятните фактори помага да се извлече най-доброто за постигането на отлични добиви и качество на културите.

Съчетанието на  всички тези технологии води до по-високи добиви при ниска себестойност.

За повече информация, относно приложената технология на Тимак Агро, вижте съвместната месечна рубрика с Nivabg.com или разгледайте бюлетина в дясно ⇒

Приятно четене!