Органо-минерални торове от Тимак Агро!

Винаги с грижа за природата и нашето бъдеще!

Горди сме да предложим едно голямо портфолио от органо-минерални торове, зад които се крие огромен научен арсенал от научни работници, институти, университети. Централата на Тимак Агро във Франция, работи с над 500 университети и институти в цял свят. И благодарение на това ноу-хау, Тимак Агро България разполага с органични комплекси и органика, която е внедрена във всички гами продукти от нашето портфолио.

Всяка една органика има по-специфично действие, насочена към предпазване на фосфора, независимо от почвените условия и рН на средата. Разполагаме и с комплекси за цялостна защита на всички внедрени в продуктите ни елементи. Именно това ги прави ефективни и резултатите от приложението им са впечатляващи.

И не на последно място, подоготвени сме и за непрекъснато променящите се напоследък климатични условия – с преобладаваща топла и суха зима и по-влажна и студена пролет.

Тимак Агро е може би единствената или от малкото компании, които влагат много средства за проучване на собствените продукти, тестването им при различни условия и култури, след което те се пускат на пазара. Дълги години работим с АУ – Пловдив и при опитите ни всички наши продукти показват една стабилност всяка година.


„Здравите и силни растения – гаранция за богата реколта!“

Тази информация беше широко отразена в редица специализирани медии. На фокус в публикациитe е фактът, че 95% от портфолиото на Тимак Агро са органо-минерални торове, одобрени за употреба по Екосхема 3 за запазване и насърчаване на зеленото торене.

Другият фокус е поставен върху богатото и обновено портфолио с биостимулатори и новата гама DNA, предимствата и резултатите от употребата на биостимулатора от ново поколение ASTELIS 1.

За повече информация, вижте на сайта на agro.bg (информационният сайт на Агро ТВ): https://agro.bg/novini/rastenievadstvo-38/zdravite-i-silni-rasteniya–garantsiya-za-bogata-rekolta/ ;

Публикацията е качена и на сайта на ФБ страницата на сп. Практично земеделие и на страниците на Агровестник (в приложение), като част от репортажа от Годишната среща на Земеделските кооперации в България на 02.10-05.10.2023г.:

На този линк, можете да видите и онлайн версията на листовката със списъка на органо-минералните торове в портфолиото на компанията, както и съответните № на удостоверения в БАПХ.