Силвия Янкова: Тимак Агро през погледа на Търговски Директор

“За 11 години извървях целия път от регистрация на дружеството в България и изграждане на структура до позиция на Търговски Директор в момента. Благодаря на мениджърския екип на фирмата в лицето на Емилия Гигова, с която работим заедно от 8 години, за предоставените възможности и се гордея с натрупания опит и множеството преодоляни препятствия през всичките тези години. Тайната на успеха за мен е, че човек трябва да вярва в това, което прави, да го прави с любов и енергия, с която да заразява колеги и партньори. Така и резултатите не закъсняват. За много хора 11 години са дълъг период от време, но ежедневната мотивация като признание от страна на клиенти и колеги, удовлетворението от добре свършената работа, самочувствието за принадлежност към голяма международна компания са като добре смазано „перпетуум мобиле“.

Тимак Агро е международна компания със стандарти и традиции в цял свят, която предоставя неограничени възможности за професионално и финансово израстване на всеки свой лоялен, отговорен и амбициозен служител. Професионализмът не е опция, а задължителен критерий за всеки един от нас – това е и ключът към успеха на Тимак в България през годините ! Просперираща фирма и разпознаваема марка от всеки един земеделски производител, продуктите ни са символ за качество и са референция на българския пазар. През последните 4-5 години бяха изкопирани от множество конкурентни фирми, както модела ни на работа, така и голяма част от предлаганите от нас успешни формулации за подхранване на растенията (гранулирани и течни продукти). И въпреки нелоялната конкуренция, Тимак задава посоката на торовия пазар и е в основата на множество иновации в растителното хранене. Предстои да лансираме в България за есен 2016 и най-голямата световна иновация от 100 години насам по отношение на фосфора като суровина, т.нар. Топ Фос – патент на Група Рулие – „Революция в защита на Фосфора: 100 % предпазен фосфор“.

Моментите, в които ми е било най-трудно през годините са тези в резултат на човешко разочарование, предателството от хора, на които си вярвал и си се доверявал. Давам си сметка, че за нас българите лицемерието, бягането от отговорност, липсата на лоялност и дори мързела са втора природа. Нормално е, когато имаш претенции да получаваш добри доходи, да работиш упорито и да си готов да поемеш отговорност. В нашия бранш, обаче разбиранията са изкривени поради липсата на качествени кадри – всички имат високи изисквания към всичко, но не и към себе си. Била съм свидетел не един път за случаи, в които фирмата предоставя всички средства за развитие, обучение и изграждане като професионалист на хора, които прохождат и им липсват компетенции. В последствие, същите тези хора си тръгват без грам признателност за инвестицията в тях и без реално да си дават сметка от къде са дошли и къде са стигнали. Не можеш да станеш професионалист, както всички обичат да се наричат, без някой да ти подаде ръка и без да полагаш нужните усилия за това.

Това, което ме радва в работата ми е уважението и доверието, което получавам, както от клиенти и партньори на фирмата, така и от дългогодишните колеги в екипа на Тимак, които са безспорни професионалисти и с които всеки ден преодоляваме трудности и предизвикателства. Неведнъж съм казвала, че Тимак не е просто работа, а кауза и който не вярва в това е обречен на неуспех. Да продаваш евтини продукти сигурно е лесно, но да спечелиш доверието на клиент, това е най-голямото удовлетворение, защото Тимак не продава, Тимак печели доверие !

Желая на всички здраве и просперитет и тайничко си пожелавам да бъдем по-добри!