Силвия Янкова

Силвия Янкова

Силвия Янкова

Търговски Директор

Успешният мениджър не се ражда такъв, той се изгражда и се учи:

Отдаването на признание при добре свършена работа, градивната критика, способността да чуваш, това което ти се казва, да търсиш и предлагаш адекватни решения, да надграждаш върху позитивното при работата с хора – това са само една част от условията за успешен мениджмънт.

Разбира се, опитът, какъвто и да е той, е голямо богатство, но не е единствено условие за успех. Голямо предизвикателство е да съумееш да извлечеш позитив от натрупания с годините опит, който да комбинираш с предприемчивост и гъвкавост, необходими в днешно време. Принадлежността към голяма мултинационална компания ми помага да не губя пътя си, а натрупаните компетенция и вяра – че няма невъзможни неща. Пожелавам на всеки да става сутрин и излиза за работа с усмивка, така както аз го правя вече 13 години.

Управлението на продажбите е сложен процес. Нужни са задълбочен анализ на пазара, добро познаване на конкуренцията, следене на тенденциите в бранша и най-вече близостта до клиента и до екипа, т.е. ежедневно присъствие на терена.


По образование Силвия Янкова е инженер в ХВП, специалност Технология на ферментационните продукти на френски език. Благодарение на многократните проведени специализации във Франция, се запознава с Група Рулие, както и с екипа натоварен да проучи възможностите на българския пазар. Така се поставя началото на една близо 13-годишна успешна история, която днес не без гордост наричаме „магията Тимак“.

Интервюто е публикувано със съкращения от бр. 23 на сп. Агроексперт.