Тимак Агро на терен:

Представяме ви рапично поле в района на Пловдив, на което е приложена цялостна технология на торене с продуктите на Тимак Агро. В средата на февруари като азотно подхранване са вложени 20 кг/дка Sulfammo 25 NPRO. Тази иновативна формулация е разработена да снабдява растенията с азот съобразно реалните им нужди:

  • Азотът, в комбинация с добавените макроелементи (сяра и магнезий) осигуряват висок интензитет на усвояване на продукта от растенията, което спомага за високи и качествени добиви.
  • В допълнение, патентът N-PRO® стимулира минерализацията на почвения азот и подобрява усвояването и трансформацията на азота в растението.

По-късно напролет, е извършено листно подхранване с биостимулаторите на Тимак Агро: първоначално е приложен Fertileader Gold (250 мл/дка), с цел:

  • Подобряване оплождането и опрашването.
  • Повишаване маслеността на семената.
  • Молибденът повишава интензитета на трансформацията в азотния обмен.

За подсилване потенциала на кутурата и повишаване устойчивостта към стресови фактори, по-късно е вложен и Fertileader Vital (300 мл/дка). Благодарение на системното си действие, този биостимулатор способства за бързото възстановяване след проливен дъжд, градушка, болести и неприятели.

Полето е видимо с голям потенциал за качествен добив и се откроява на общия фон в района.

За повече информация за действието на приложените продукти, препоръки или дози на приложоение, свържете се с представител на Тимак Агро за вашия регион: www.timacagrobg.com/contacts