Тематични семинари трайни насаждения и биоземеделие, есен 2017

Серия тематични семинари на Тимак Агро „Технологични решения за трайни насаждения, лозя и биоземеделие“.

Кога, как и с какво да храним растенията, каква е ролята на патентите, можем ли да променим киселинността на почвата, да предпазим културите от стрес, как повишим захарното съдържание на плодовете – отговор на тези и на редица други въпроси дадоха специалистите от „Тимак Агро България” по време на специализираните аграрни семинари на тема „Технологични решения за трайни насаждения, лозя и биоземеделие, които се проведоха от 23 до 27 октомври в шест региона на страната.

Близо 500 фермера, ангажирани в отраслите овощарство, лозарство, зеленчукопроизводство и биологично земеделие се запознаха с иновативни решения при храненето на културите, опазването им от вредители и механизирани дейности в производствения процес. Всичко това стана реалност с общите усилия на експертите на Тимак Агро и партниращите фирми: Байер България, БАСФ, „Агрофорест консултинг”, Интерагри България и Аквамат 2000. В проявите взеха участие и браншови структури, като Съюз на Дунавските овощари, Българска Асоциация на Малинопроизводителите и др.

Първият от поредицата семинари се състоя на 23.10.2017г., в „Канев Център“, Русе, с любезното съдействие на Съюза на дунавските овощари. На 24 и 25 октомври се проведоха две събития в Сандански и Кюстендил, с подкрепата на Байер България и Интерагри България. Българската Асоциация на малинопроизводителите се включи в семинара в Търговище на 26 октомври. На същия ден в Гранд х-л Поморие се събраха производители на плодове, грозде и зеленчуци от Бургаския регион. Финалът бе поставен на 27 октомври в базата на „Фрут Логистик“, в гр. Раковски.  

В своите изложения г-н Милен Дребов, продуктов мениджър и г-н Йордан Златев, оперативен маркетинг в Тимак Агро запознаха участниците в проявите с възможностите за ефективно хранене на трайните насаждения. Дискутирани бяха разнообразни теми, като: Ефективни решения за справяне с климатичните промени, оптимизиране подхранването на растенията за получаване на максимално високи и качествени добиви, препоръки за есенно торене и съхраняване на почвеното плодородие.

Представени бяха новите продукти в гамата на Тимак Агро, както и решения с доказан ефект в овощарството, лозарството и нарастващия сегмент на биопроизводството. Акцентирано бе и върху технологии за подхранване, подходящи за отглеждане на ягодоплодни култури – ягоди, малини, къпини и др. И не на последно място – екипът на Тимак агро, отново изненада своите партньори с промоционални предложения, от които присъстващите фермери се възползваха веднага след семинара.

След семинарите участниците дискутираха вълнуващите ги въпроси с агрономите-търговски консултанти на Тимак Агро, а студентите от специалност „Растениевъдство” на Аграрно-индустриалния факултет при Русенския университет се запознаха с иновационната политика на Група Рулие и Тимак Агро, с новите решения за подхранване на културите, както и насоките и възможностите за професионалното им развитие.