Иновационни технологии за високи добиви

Тимак Агро България има подходящо решение за оптимално торене на есенниците. Това е революционната формулация TOP-PHOS®: „бодигард“ на фосфора в почвата!

Балансираното минерално торене е една от неотложните задачи за земеделските производители при подготовката за есенниците. Чрез правилното и прецизно торене се повишава издръжливостта на растенията към болести, ниски температури и плевели. Доброто фосфорно торене наесен е основна предпоставка за повишаване на ефективността на азотното подхранване напролет. Внасянето на фосфорни торове преди сеитбата благоприятства по-доброто вкореняване на растенията и формирането на добре гарниран посев, а с фосфорно-калиевите – за натрупване на въглехидрати и създаване на устойчивост към ниски температури през зимата.


Вече четвърта поредна година, Тимак Агро България жъне успехите от приложението на българския пазар на патентованата фосфорна формулация TOP-PHOS® . Това откритие на Група Рулие е изцяло нова фосфорна суровина – иновация във фосфорното подхранване. TOP-PHOS® е нов хелатиран фосфор, който значително повишава ефикасността от прилагането на тора при всички типове почви и рН, затова спокойно може да се нарече „бодигард“ на фосфора в почвата.

Системното действие върху културите в есенните предложения от гамата TOP-PHOS® е допълнително подсилено от комбинацията с патентите МРРА®, DUO® и N-PRO®, също собственост на Група Рулие:

Повече за действието на иновационната технология Top-Phos® за увеличаването на добивите, вижте в приложения видео материал: